TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

medias termékválaszték- és tanácsadó rendszer

Kenőanyag kiválasztása
 
Kiadványok
 

Műszaki termékinformáció | 2013-03
Lubrication of Rolling Bearings
Principles; Lubrication methods; Lubricant selection and testing; Storage and handling

 
Termékek INA/FAG

Kenőanyag-technikai tanácsadás

Normál esetben nagyon szép dolog a jó kapcsolat. A gördülőcsapágyaknál azonban lehetőleg minél kisebb legyen a kapcsolat két felület között. Ez ugyanis súrlódást okoz. A tribológiai részlegünk foglalkozik azzal, hogy miként lehet ezt a súrlódást és a vele járó kopást elkerülni. Azért, hogy minden "olajozottan" fusson.

Az INA és az FAG sokat tud a gördülőcsapágyak helyes kenéséről. Szakszerű tanácsokkal látjuk el ügyfeleinket a megfelelő kenőanyag kiválasztásában. Minden alkalmazáshoz. Ha pedig nem találnánk alkalmas anyagot, akkor egészen új kenőanyagokat fejlesztünk ki és tesztelünk. Ön megmondja nekünk, hogy milyen feltételeket kell kielégítenie a konstrukciójának, mi pedig megmondjuk, hogy melyik olaj felel meg legjobban hozzá. Vagy melyik zsírnak vannak ugyanolyan tulajdonságai, amelyet Ön éppen használ, csak éppen drága. Vagy mi a helyzet a használati időtartammal, milyen mennyiségben van szükség kenőanyagokra, vagy mely kenőanyagok képesek a biológiai lebomlásra stb.

Amint látja: Kenőanyagok tekintetében kiismerjük magunkat. Ezeket az ismereteket használjuk az új tribológiai megoldásokhoz. Így már ma is tudunk olyan gördülőcsapágy-komponenseket szállítani, amelyek élethosszig meg vannak kenve. És egyre több ilyen lesz. A nagy kutatóintézetekkel és ásványolajgyártó cégekkel együttműködve számos szinergikus hatás jön létre. Így a kenőanyag kiválasztása tekintetében világméretekben egyedülálló tanácsadó rendszerünkkel, és a medias® termékválasztó és tanácsadó rendszerünkkel megteremtettük annak a lehetőségét, hogy adott alkalmazáshoz mindig ki lehessen választani a legmegfelelőbb kenőanyagot.

Ha bármikor bármilyen tribológiai problémát kellene megoldania, forduljon hozzánk.