Megjelenési dátum

Vállalat kategóriája

Ország

Nyelv

A Schaeffler ösztönzi a fenntarthatóságot A vállalat 2018-ban végzett, fenntarthatósággal kapcsolatos tevékenységének áttekintése A fenntarthatósági tevékenységekért felelős menedzsment erősítése

A globálisan tevékenykedő autóipari és ipari beszállító Schaeffler vállalat nyilvánosságra hozta a 2018-as üzleti évre vonatkozó fenntarthatósági jelentését. „Az előrelépést láthatóvá tenni” mottó szellemében a Schaeffler átlátható és nyomon követhető módon mutatja be, hogyan kerül megvalósításra és ösztönzésre a fenntarthatóság az olyan központi tevékenységi területeken, mint a „Fenntartható gazdálkodás”, „Vevők és termékek”, „Környezet és energia” valamint „Munkavállalók és társadalom”.

A vállalat fenntarthatósággal kapcsolatos tevékenységének áttekintése

A jelentés a Global Reporting Initiative (GRI) vagyis a Globális Jelentések nevet viselő kezdeményezés irányelveinek megfelelően készült. Az előző fenntarthatósági jelentésekhez hasonlóan ezúttal is bemutatásra kerültek a Schaeffler-csoport olyan nem pénzügyi jellegű céljai és intézkedései, melyek a Schaeffler fenntarthatósági stratégiájának központi elemeiként működnek. A Schaeffler-csoport fenntarthatósági tevékenységekért felelős menedzsmentje a 2018-as tárgyévben többek között a fenntartható ellátási lánc továbbfejlesztését és a jövő mobilitása számára biztosítható, erőforrásokat kímélő termelést állította a középpontba.

„Globális vállalatként különösen nagy felelősséggel tartozunk a környezet és a társadalom iránt. Ezért az értékteremtési lánc mentén megvalósuló fenntarthatóságot előtérbe helyező megközelítésünk az értékorientált, stratégiai irányvonalunk központi eleme. Tekintettel valamennyi érintett (stakeholder) változó elvárásaira azt az igényt fogalmaztuk meg, hogy ne csupán átlátható módon számoljunk be tevékenységeinkről és az előrelépéseinkről, hanem ezek szerint is éljünk” - mondja Corinna Schittenhelm, a Schaeffler-csoport Igazgatótanácsának tagja, Személyügyi és munkaügyi vezérigazgató.

Harmadik fenntarthatósági jelentésével a Schaeffler ismét túlteljesítette a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (CSR = Corporate Social Responsibility) vonatkozó irányelv által előírt beszámolási kötelezettségét, és egyúttal hangsúlyozza az átfogó, nyomon követhető és úttörő fenntarthatósági tevékenység iránti elkötelezettségét. A fenntarthatósági jelentés arról is tájékoztatást ad, hogyan járul hozzá a vállalat az Egyesült Nemzetek Fenntartható Fejlődési Keretrendszer 2030 - Agenda 2030 fenntartható fejlődési céljainak eléréséhez. A Schaeffler üzleti tevékenységével a 17 Fenntartható Fejlődési Cél (Sustainable Development Goals-nak (SDGs)) közül tízhez járul hozzá.

Fenntarthatósági tevékenységekért felelős menedzsment

A Schaeffler 2019 januárja óta tovább erősítette fenntarthatósági tevékenységekért felelős menedzsmentjét, és létrehozott egy külön területet is, mely közvetlenül az Igazgatótanács személyügyekért felelős tagjához tartozik. Thomas Fußhöller irányítása alatt – aki az év elején csatlakozott a Schaeffler-csoporthoz Fenntarthatóságért, környezetért, vállalati egészségvédelemért és munkabiztonságért felelős vezetőként – kerülnek összevonásra a fenntarthatóság kérdéséhez tartozó témák.

A Schaeffler ezzel a lépéssel kiemeli, még nagyobb szerepet szán a fenntarthatósági tevékenységekért felelős menedzsmentnek, és továbbra is folytatja fenntarthatósági stratégiáját.

A Schaeffler-csoport fenntarthatósági jelentése elérhető olyan online-verzióban is, mely az információkat interaktív elemekkel egészíti ki. További információk érhetők el honlapunkon a fenntarthatósággal kapcsolatos aktuális kérdésekkel kapcsolatban.

Sajtóközlemény