A Nemzetgazdasági Minisztérium díjában részesült az FAG Magyarország Ipari Kft.

A hónap beruházója FAG Magyarország Ipari Kft., Szabó Péter László ügyvezető igazgató

2015.11.26 | Debrecen

2015 októberében a debreceni székhelyű FAG Magyarország Ipari Kft. nyerte el a „Díj a sikeres vállalkozásokért” díjat „A hónap beruházója” kategóriában.

A díj a Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezésére és szervezésében 2013. augusztusától kezdődően havonta kerül átadásra három kategóriában: „A hónap beruházója”, „A hónap kis- és középvállalkozása”, illetve „A hónap induló vállalkozása” címmel.

A „Díj a sikeres vállalkozásokért” díj célja, hogy elismerje, ismertté tegye és ösztönözze azokat a Magyarországon működő gazdasági társaságokat, kis- és középvállalkozásokat és induló cégeket, amelyek hozzájárulnak Magyarország gazdaságának növekedéséhez, és például szolgálnak sikeres vállalkozások megvalósításához.

A hónap beruházója díjban részesülhet az a beruházó, aki tevékenységével jelentős mértékben hozzájárul a magyar gazdaság és export növekedéséhez, a foglalkoztatottak számának és a hazai beszállítói hányad bővítésére törekszik, diplomás illetve szakképesítéssel rendelkező munkaerőt foglalkoztat, továbbá az elmúlt hónapokban legalább 5 millió euró értékű új beruházást kezdeményezett.

Az FAG Magyarország Ipari Kft. 2014 októberében – sikeres pályázást követően – indította el többlépcsős fejlesztési programját. A Debreceni Ipari Parkban megvalósuló 11,9 milliárd forint összértékű beruházás során gyártócsarnok-kapacitásbővítést, logisztikai raktárbázis-építést és ehhez kapcsolódó gépbeszerzéseket hajtunk végre. A beruházás teljes egészében várhatóan 2017 végére készül el, jelenleg az új gépek beszerzése és a beállítások tesztelése zajlik. A kapacitásnövelő beruházás révén 73 fővel nő a foglalkoztatottak létszáma, egyötödük felsőfokú végzettséggel rendelkező szakember lesz, az új alkalmazottak öt százaléka pedig a regisztrált munkanélküliek közül kerül ki. A nagy volumenű beruházással a 120 mm alatti kúpgörgős csapágyak piaci részesedésének növelését, illetve a megnövekedett vevői elvárásoknak megfelelő termék előállítását tűzték ki célul. Az „XLife” csapágyak kialakításukból adódóan hosszabb élettartamúak lesznek, és a járművekbe szerelve energiatakarékosabb működést biztosítanak.

A debreceni székhelyű FAG Magyarország Ipari Kft. a Schaeffler Csoport tagja, amely az ipari és autóipari ágazat egyik vezető beszállítója. A vállalat csapágyak és erőátviteli elemek gyártásával és értékesítésével foglalkozik, közel 1400 munkavállalójával a régió egyik legfontosabb munkaadója. Az elmúlt három évben a vállalatnál 5,4 %-os volt a létszámnövekedés. A termelés jelentős mértékben bővült az elmúlt öt évben: a gyártott csapágyágyak darabszáma több mint megkétszereződött.

Közzétevő: Schaeffler AG