Klaus Rosenfeldet választották további öt évre az Igazgatótanács elnöki posztjára

Klaus Rosenfeld 2009-ben csatlakozott a Schaeffler-csoporthoz pénzügyi igazgató-helyettesként. 2014. júniusában nevezték ki a Schaeffler AG Igazgatótanácsának elnökévé, 2015. októberében pedig ő felügyelte a vállalat tőzsdei bevezetését. A “Holnap mobilitása” stratégia és az “Agenda" 4 plus One” program kialakításával sikeresen vezeti a Schaeffler-csoport átalakulását.

2018.10.05 | Herzogenaurach

A Schaeffler AG Felügyelő Bizottsága mai ülésén úgy döntött, hogy további öt évre, azaz 2024. június 30-ig meghosszabbítja Klaus Rosenfeld (52), jelenlegi pozícióját, mint a Schaeffler AG Igazgatótanács elnöke.

Georg F. W. Schaeffler, a Schaeffler AG Felügyelő Bizottságának elnöke úgy fogalmazott: “Klaus Rosenfeld sikeresen viszi előre a Schaeffler-csoportot a jelenlegi, kihívásokkal és változásokkal teli időszakban is. Ő az elkötelezettség és a kötelességvállalás kiváló modellje. Mióta 2014-ben átvette az Igazgatótanács elnöki posztját, megkezdte a Schaeffler-csoport szükséges átalakítását, és a vállalatot elindította a tőkepiaci lehetőségek felé. A “Holnap mobilitása” stratégia és az “Agenda 4 plus One” program kialakításával pedig meghatározta a vállalatcsoport jövőjének alapját. Nagy örömünkre szolgál, hogy további öt évig folytatja eredményekben gazdag munkáját, amit az elmúlt években megkezdett. A Felügyelő Bizottság minden tagja nevében szeretnék sok sikert kívánni Rosenfeld úr és az Igazgatótanács számára az előttünk álló feladatok teljesítéséhez.”

Jövöre vonatkozó kijelentések és előrejelzések
Jelen sajtóközleményben bizonyos kijelentések esetében jövőre vonatkozó kijelentésekről van szó. A jövöre vonatkozó kijelentések természetüknél fogva számos olyan kockázatot, bizonytalanságot és feltételezést tartalmaznak, amelyek azt eredményezhetik, hogy a tényleges eredmények vagy fejlemények a jövőre vonatkozó kijelentésekben megadott vagy azokban utalásként szereplő eredményektől vagy fejleményektől lényegesen eltérnek. Ezek a kockázatok, bizonytalanságok és feltételezések hátrányos hatással lehetnek az ebben a dokumentumban leírt tervek és fejlesztések eredményére és pénzügyi következményeire. Nem kötelességünk, hogy új információk, jövőbeni fejlemények alapján vagy egyéb okokból adódón nyilvános közlemény útján aktualizáljuk vagy módosítsuk a jövőre vonatkozó kijelentéseket. Ezen sajtóközlemény címzettjeinek nem szabad aránytalan módon bízniuk a jövőre vonatkozó kijelentésekben, melyek kizárólag ezen sajtóközlemény napján érvényes állapotot tükrözik vissza. Ebben a sajtóközleményben ismertetett múltban előforduló trendekre vagy fejleményekre vonatkozó kijelentések nem tekinthetők olyan kijelentéseknek, miszerint ezek a trendek vagy fejlemények a jövőben is folytatódnak. Az előbbiekben feltüntetett figyelmeztetéseket a Schaeffler vagy annak nevében cselekvő személyek későbbi írásbeli vagy szóbeli jövőre vonatkozó kijelentéseivel kapcsolatban figyelembe kell venni.

Közzétevő: Schaeffler AG