Schaeffler telephelybővítés Debrecen Két ok az örömre a Schaeffler-nél: Gyárbővítés és jubileum

A termelés szimbolikus indítása a bővített gyártócsarnokban Debrecenben: Szabó Péter, a vállalat ügyvezető igazgatója, Prof. Dr. Rainer Lindner, a Schaeffler Közép- és Kelet-Európa / Közel-Kelet és Afrika szubrégió vezetője, Andreas Schick, a Schaeffler AG Igazgatótanácsának tagja, termelésért, logisztikáért és beszerzésért felelős vezérigazgatója, Szijjártó Péter, magyar külgazdasági és külügyminiszter, Dr. Papp László, Debrecen város polgármestere, illetve Kósa Lajos, országgyűlési képviselő.

2019.01.17 | Debreceen

• 80 millió eurós beruházás a gyártási kapacitás bővítéséhez Debrecenben
  • 2020-ig 500 új munkahely létrehozása a régióban
  • A Schaeffler Debrecen 20 éves fennállását ünnepeli a magyar külgazdasági és külügyminiszterrel, valamint további magasrangú vendégekkel

A Schaeffler AG debreceni telephelyén egy új gyártócsarnok avatását és a Schaeffler Debrecen 20 éves fennállását ünnepelték. Az autóipari és ipari beszállító kerek 80 millió eurót invesztált az összesen 22 000 m² alapterületű rendkívül modern épületbe, amelyben autóipari felhasználásra fognak egy- és duplasoros kúpgörgős csapágyakat gyártani. Szűk kétéves építkezés után az új termelő terület üzembehelyezésével 50 százalékkal nő a termékekből legyártott mennyiség.

A megnyitóünnepségen a vevők és munkatársak mellett a gazdasági és politikai élet magasrangú vendégei is részt vettek, úgymint Szijjártó Péter, magyar külgazdasági és külügyminiszter és Dr. Papp László, Debrecen város polgármestere. Szabó Péter, a Schaeffler Debrecen ügyvezető igazgatója köszöntötte a vendégeket. Schaeffler részről pedig Andreas Schick, a Schaeffler AG Igazgatótanácsának tagja, termelésért, logisztikáért és beszerzésért felelős vezérigazgatója, valamint Prof. Dr. Rainer Lindner, Közép- és Kelet-Európa / Közel-Kelet és Afrika szubrégió vezetője vettek részt az eseményen más meghívottak mellett.

Mérföldkövek a „Holnap mobilitása“ stratégiához

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter üdvözlő beszédében kiemelte: „Debrecen, mint Magyarország második legnagyobb városa, kiváló keretfeltételeket nyújt a befektetők részére. Nagyon örülünk, hogy ezt a Schaeffler-csoport már 1999-ben felismerte, és azóta folyamatosan invesztált a telephelybe.“

Andreas Schick, a Schaeffler AG Igazgatótanácsának tagja, termelésért, logisztikáért és beszerzésért felelős vezérigazgatója kiemelte az ünnepség során: „Ennek a modern gyártócsarnoknak a felavatásával további mérföldkövet állítunk fel a „Holnap mobilitása” stratégiánk megvalósítása érdekében, és fontos lépést teszünk jövőnk hosszantartó biztosításának irányába. Tesszük mindezt mindenekelőtt az E-mobilitást szolgáló termékeinkkel, amelyeket itt Debrecenben is gyártanak.“ Prof. Dr. Rainer Linder, Közép- és Kelet-Európa / Közel-Kelet és Afrika szubrégió vezetője elmondta felszólalásában: „Azt, hogy a magyar kormány ebben a szándékunkban hathatós támogatást nyújtott, nagyon nagyra értékeljük. A debreceni telephely bővítésével következetesen építjük ki vevőink számára kompetenciáinkat és gyártási kapacitásunkat Kelet-Európában. Ebben nyilvánul meg a telephely vonzereje a Schaeffler számára.“

Pozitív jelzés a régiónak

Jelenleg több, mint 1400 munkatársat foglalkoztatnak a telephelyen. Ezt a számot 2020-ig a helyi gyártási kapacitások bővítésével több, mint 500 új munkahellyel növeli majd a Schaeffler Debrecen. Ez két pozitív hatást tükröz: a Schaeffler képes arra, hogy a folyamatosan növekvő megrendelésállományt teljesítse, és ezzel egyidőben megfeleljen az egyik legjelentősebb munkaadó szerepének a régióban.

Folyamatos növekedés 20 éve

A gyártócsarnok megnyitása mellett a Schaeffler debreceni gyárának 20 éves fennállását is megünnepelték. A telephely területe 1999 óta jelentősen megnövekedett, jelenleg a teljes területe nagyobb, mint 122 000 m², az épületek alapterülete pedig 58 000 m².

2007-ben költözött a vállalat a Debrecen északi régiójában bérelt három csarnokból az új gyártóterületre. Azóta évente jelentősen növekednek a termelési mutatószámok. A munkavállalók száma is folyamatosan növekszik – 47 munkatársról (1999) csaknem 2000 munkatársra 2020-ban. A Schaeffler ezzel fontos üzenetet küld a telephely megerősítéséhez.

Közzétevő: Schaeffler AG