Csapat a Schaeffler jövőjéért

• Új vezérigazgatók az Amerikai Régióban és az Ázsiai/Csendes-óceáni Régióban
  • Az Igazgatótanács megfiatalodik és nemzetközibbé válik
  • A csapat kialakítása befejeződött

A Schaeffler AG Felügyelőbizottságának 2019. március 1-jén hozott határozata alapján a Schaeffler AG Igazgatótanácsa a következő döntéseket hozta a Schaeffler-csoport Igazgatótanácsával kapcsolatban. Jelenleg az Igazgatótanács nyolc vezérigazgatóból és négy regionális vezérigazgatóból áll. A csapat a jövőben megfiatalodik és nemzetközibbé válik. Tagjai szinte kizárólag a Schaeffler-csoport sokéves tapasztalattal rendelkező vezetői.

A Schaeffler AG Felügyelőbizottsága Uwe Wagner-t jelölte Dr. Prof. Dr. Ing. Peter Gutzmer pozíciójának betöltésére, és további öt évvel meghosszabbította Matthias Zink, az autóipari terület vezérigazgatójának szerződését, a következő lépés pedig az új regionális vezérigazgatók kinevezése volt az Amerikai Régióban, illetve az Ázsiai/ Csendes-óceáni Régióban. Az új vezérigazgatók 2019-ben új szerepet kapnak, és csatlakoznak a Schaeffler-csoport Igazgatótanácsához.

2019. október 1-jén Marc McGrath (52) veszi át a nyugdíjba vonuló Bruce Warmbold (63) helyét, és az Amerikai Régió vezérigazgatójaként dolgozik majd. Marc McGrath 1988-ban a Schaefflernél kezdte pályafutását tanulóként. Később gépészmérnöki diplomát szerzett, majd több vezetői pozíciót töltött be a vállalatnál. 2016-tól az Amerikai Régióban autóipari vezetőként tevékenykedett.

A jövőben az Ázsiai/Csendes-óceáni Régiót Dharmesh Arora (51) fogja vezetni. Ő jelenleg a Schaeffler India Kft. vezérigazgatója - mely a Schaeffler-csoport egyetlen tőzsdén jegyzett leányvállalata -, és egyben egy fontos alrégió vezetője. 2012-ben csatlakozott a Schaefflerhez, és jelentősen hozzájárult a vállalat indiai pozíciójának megerősítéséhez.

Arora korábban vezető pozíciókat töltött be Indiában, Thaiföldön és az Amerikai Egyesült Államokban is. 2019. október 1-jén Helmut Bode (65) pozícióját veszi át.

Klaus Rosenfeld, a Schaeffler AG Igazgatótanácsának elnöke az Igazgatótanács újraszervezése kapcsán elmondta: „A mai napon bejelentett személyi változásokkal a jövő csapata teljes. A csapat fiatalabb, nemzetközibb és lényegében a vállalaton belüli vezetőkből szerveződött. A közelgő változások miatt semmi sem fontosabb, mint egy erős csapat, amely jól tud együttműködni, és határozott lépéseket képes tenni, hogy a Schaeffler-csoportot, mint globális autóipari és ipari beszállítót a jövő felé vezesse.”

Közzétevő: Schaeffler AG