A Felügyelőbizottság búcsúzik a technológiai vezérigazgatótól Prof. Dr.-Ing. Peter Gutzmer technológiai vezérigazgató nyugdíjba vonul

Prof. Dr.-Ing. Peter Gutzmer távozik a vállalattól, 18 évnyi munkásság után vonul nyugdíjba.

2019.10.03 | Szombathely

• A Schaeffler Felügyelőbizottsága búcsúzik a nyugdíjba vonuló Prof. Dr.-Ing. Peter Gutzmer-től, az Igazgatótanács elnök-helyettesétől és technológiai vezérigazgatótól
  • Uwe Wagner új technológiai vezérigazgatóként csatlakozik az Igazgatótanácshoz
  • Georg F. W. Schaeffler: „Gutzmer professzor tartósan hozzájárult a Schaeffler sikeréhez.”

A Schaeffler AG Felügyelőbizottsága 2019. október elsejei ülésén mondott búcsút Prof. Dr.-Ing. Peter Gutzmer (65) technológiai vezérigazgatónak, az Igazgatótanács elnök-helyettesének, aki 18 évnyi szolgálati idő után vonult nyugdíjba. „Gutzmer professzor jelentős, innovatív kapacitással bíró ember, aki tartósan hozzájárult szervezetünk sikeréhez. A Felügyelőbizottság és az egész Schaeffler család nevében szeretnék köszönetet mondani neki szenvedélyességéért, elkötelezettségéért és odaadásáért. Minden jót kívánunk neki a jövőben” – mondta Georg F. W. Schaeffler, családi részvényes és a Felügyelőbizottság elnöke.

Klaus Rosenfeld, a Schaeffler AG vezérigazgatója hozzátette: „Hivatali ideje alatt Gutzmer professzor folyamatosan bővítette és fejlesztette a Schaeffler technológiai portfólióját új mobilitási koncepciók bevezetésével, alapot teremtve az elektromobilitási üzletágunk felépítéséhez, és új partnerségek kialakításához. Vezetése alatt sikeresen biztosítottuk a jövőre nézve vállalatunk teljes IT-szervezetét, és létrehoztunk egy digitalizációs osztályt. Nagyszerű megítélőképességével és előrelátásával döntő mértékben járult hozzá ahhoz, hogy a Schaeffler-csoport sikeresen alkalmazkodhasson a jövő kihívásaihoz.” Gutzmer professzor egy ideig még továbbra is támogatni fogja a vállalatot tanácsadóként.

Karrierje a Schaeffler-nél 2001-ben kezdődött

Prof. Dr.-Ing. Peter Gutzmer kiemelkedő karrierre tekinthet vissza. Gépészmérnöki diplomát szerzett a Stuttgarti Egyetemen, majd a belsőégésű motorok technológiájával kapcsolatban doktori fokozatot szerzett. Hat évnyi kutatás után, 17 éven át töltött be különböző vezetői és irányítói, projektekért felelős pozíciókat a Porsche vállalatnál, majd Prof. Dr.-Ing. Peter Gutzmer 2001-ben csatlakozott a Schaeffler-hez, ahol kinevezték az Igazgatótanács technológiai területért felelős tagjának.

2002-től 2006-ig a Bühlben található Schaeffler LuK vállalat vezetéséből is részt vállalt, amely telephelyet azóta átnevezték Schaeffler Automotive Buehl GmbH & Co. KG-re. Ezt követően, 2006 és 2009 között a Schaeffler Autóipari üzletágának vezérigazgató-helyettese volt. 2009-től 2011-ig ismét plusz felelősséget vállalt a Continental AG Erőátviteli üzletágában a Motorrendszerek egység vezetőjeként. Átalakította az egységet, és különféle stratégiai projekteket kezdeményezett a Schaeffler és a Continental között.

2011-ben – amikor a Schaeffler hivatalos neve Schaeffler AG-re változott – kinevezték a kutatási és fejlesztési terület vezérigazgatójának. 2014. júniusában pedig Prof. Dr.-Ing Peter Gutzmer-t kinevezték a Schaeffler AG technológiai vezérigazgatójává és az Igazgatótanács elnök-helyettesének.

Uwe Wagner, technológiai vezérigazgató

A Schaeffler AG Felügyelőbizottsága a 2019. október elsejei ülésén Uwe Wagner-t (54), a jelenlegi kutatási és fejlesztési részleg vezetőjét nevezte ki Gutzmer professzor utódjává, illetve három évre az Igazgatótanács tagjának jelölték. Kinevezése 2019. október elsején lépett hatályba.

„Örülünk, hogy ismét sikerült szervezetünkön belül megtalálni a legmegfelelőbb jelöltet a Schaeffler-csoport egyik kulcsfontosságú pozíciójába. Uwe Wagner, a kutatási és fejlesztési terület vezetőjeként már megmutatta, hogy az innováció és a hatékonyság hogyan járhat kéz a kézben egymással. Az egész Felügyelőbizottság nevében szeretnék Wagner úrnak sok sikert kívánni új, kihívást jelentő szerepében” – mondta Georg F. W. Schaeffler, a Schaeffler AG Felügyelőbizottságának elnöke.

Közzétevő: Schaeffler-csoport Magyarország