A Schaeffler-csoport egymillió euróval támogatja a Nemzetközi Vöröskeresztet a koronavírus elleni küzdelemben

2020.04.03 | Szombathely

A Schaeffler AG és a Schaeffler család közös adománnyal, egymillió euróval támogatja a Nemzetközi Vöröskeresztet, hogy hozzájáruljanak a COVID-19 elleni küzdelemhez.

„Nagy tisztelettel tartozunk mindazoknak, akik rendkívüli elkötelezettségükkel fenntartják infrastruktúránkat ebben a rendhagyó helyzetben. Adományunkkal köszönetünket és tiszteletünket szeretnénk kifejezni az orvosok, ápolók, egészségügyi dolgozók felé, akik emberfeletti munkát végeznek a koronavírus elleni küzdelemben” – mondta Georg F. W. Schaeffler, családi részvényes, a Felügyelőbizottság elnöke.

A Schaeffler AG korábban, februárban 800.000 eurót adományozott az elsőként reagáló kínai szervezeteknek, és támogatást nyújtott a kínai Vöröskereszt tevékenységeihez is.

„A koronavírus miatti válság globálisan érint mindenkit. Ebben a nehéz időszakban mindannyiunknak meg kell tennünk minden tőlünk telhetőt, hogy támogassuk a vírus elleni küzdelmet” – tette hozzá Klaus Rosenfeld, a Schaeffler AG Igazgatótanácsának elnöke. “Ez része a társadalmi felelősségvállalásunknak.”