A Schaeffler 350 millió euró értékű zöld kötvénykölcsönt helyez ki

2020.04.09 | Szombathely

• A kötvénykölcsön összesen mintegy 350 millió euro értékben, nehéz piaci környezetben debütál
  • A kötvénykölcsön magában foglalja a fenntartható projekteket és zöld projekteket

A globális autóipari és ipari beszállító, a Schaeffler kiadta első kötvénykölcsönét, összesen mintegy 350 millió euró értékben. A kötvénykölcsönből 300 millió eurót kizárólag fenntartható projektek refinanszírozására fordítanak a Schaeffler-csoport „Zöld Pénzügyi Keretrendszerének” megfelelően.

„A kötvénykölcsönök piacán való sikeres debütálás a pénzügyi stratégiánk kulcsfontosságú eleme a jelenlegi nehéz környezetben. A kötvénykölcsön segíti a befektetői bázis diverzifikálását, és kibővíti jelenlegi finanszírozási elemeinket. Ez tovább erősíti a Schaeffler-csoport pozíciójának megszilárdítását”- mondja Dietmar Heinrich, a Schaeffler AG pénzügyi vezetője.

A Schaeffler a zöld kötvénykölcsönt egy olyan portfólió refinanszírozására használja, amelynek középpontjában a zéró kibocsátású mobilitással kapcsolatos termékek – például az elektromos motorok és elektromos tengelyek –, valamint a szélenergia felhasználásával éghajlatbarát energia előállítására összpontosító projektek állnak. Cél továbbá, hogy a Schaeffler termelését fenntarthatóbbá tegyék a hulladék és a szennyvíz minimalizálása és az energiafogyasztás csökkentésének vonatkozásában. A zöld projektekhez rendelt bevételeket már a kötvénykölcsön kiadásakor teljes mértékben elkülönítették.

A kötvénykölcson három, öt és nyolc éves futamidejű részletekből állt. A részletek rögzített és változó kamatfeltételekkel is felkínálásra kerültek. A tranzakciót digitálisan a vc kereskedelemfinanszírozási platformon keresztül értékesítették a Bayern LB, a Helaba, az ING és az UniCredit segítségével. Az ING „zöld tanácsadóként” járt közben.

A Schaeffler AG „Zöld Pénzügyi Keretrendszer” és a Sustainalytics által végzett független értékelés elérhető a Schaeffler AG honlapján: Schaeffler Group Green Finance