Speciális támogatási programot hoztak létre a Schaeffler magyarországi vállalatai

2020.04.30 | Budapest

• A Schaeffler magyarországi vállalatai szociális támogatási programot alakítottak ki munkavállalóik számára
  • Támogatás a 14 éven aluli gyermekkel vagy beteg hozzátartozó gondozása miatt otthon maradó munkavállalók számára
  • Az érdekképviseletekkel közösen kialakított megállapodás példaértékű együttműködés eredménye

A Schaeffler-csoporthoz tartozó szombathelyi és debreceni vállalatok speciális szociális támogatási programot hoztak létre a koronavírus miatt kialakult helyzetben. Az új intézkedés segítséget nyújt kollégáiknak a rendkívüli időszak során felmerülő nehéz helyzetekben. A programban azok a munkavállalók vehetnek részt, akik 14 éven aluli gyermek felügyelete vagy beteg hozzátartozó gondozása okán kényszerülnek távol maradni munkahelyüktől.

Az érdekképviseletekkel egyeztetett támogatásra havonta jelentkezhetnek a munkavállalók augusztus végéig. A program keretében a vállalat havi bruttó 200.000 Ft juttatást biztosít a rendelkezésre állási kötelezettségük alól felmentett kollégáiknak. Az érintett dolgozók további juttatásokra is jogosultak maradnak: a Schaeffler Savaria Kft. esetében ide tartozik a Cafeteria és a lojalitási bónusz is.

„A koronavírus miatti válság globálisan érint mindannyiunkat. Megtesszük a tőlünk telhetőt, hogy támogassuk munkavállalóinkat és a környezetünkben élőket. Ez is része a társadalmi felelősségvállalásunknak. Ezúton is köszönöm a munkavállalói érdekképviseletek proaktív és konstruktív hozzájárulását, mely nélkül a program nem jöhetett volna létre” – mondta Gazdag András, a Schaeffler-csoport magyarországi vállalatainak HR igazgatója. Hozzátette, „köszönjük munkavállalóink rendkívüli elkötelezettségét és rugalmasságát, mellyel a megváltozott viszonyok között is helytállnak munkahelyükön. Erős vállalat vagyunk, és együtt erős csapatot alkotunk.”

A szombathelyi vállalatnál kollektív jogokat gyakorló SZAKAD FSZ részéről Takáts László elnök úgy fogalmazott, „az új, véleményem szerint példaértékű intézkedés - közös érdekképviseleti egyeztetések és javaslatok eredményeképpen - kiemelt segítséget biztosít a krízishelyzet során felmerülő nehézségekben a családoknak. Kiállunk a munkavállalók mellett minden helyzetben.”