A Schaeffler AG Felügyelőbizottsága öt új munkavállalói képviselővel bővült

• Munkavállalói képviselők megválasztása
  • Az új Felügyelőbizottság alkotó ülést tart
  • Andreas Schick marad vezetői pozíciójában

A Schaeffler AG Felügyelőbizottsága május 8-án megtartotta ülését. Tavaly tíz részvényes képviselőt jelöltek az éves közgyűlésen, ezúttal pedig munkavállalói képviselőket választottak a Felügyelőbizottságba.

Andrea Grimm, Susanne Lau, Barbara Resch, Salvatore Vicari és Jürgen Wechsler újraválasztására, Thomas Höhn, Jutta Rost, Jürgen Schenk, Helga Schönhoff és Markus Zirkel megválasztására került sor. Lenhard Norbert, Dr. Reinhold Mittag, Dirk Spindler, Jürgen Stolz és Jürgen Worrich távoztak posztjukról.

Georg F. W. Schaeffler, családi részvényes és a Schaeffler AG Felügyelőbizottságának elnöke megköszönte a távozó tagok pozitív és konstruktív munkáját.

A mostani ülésen a Felügyelőbizottság ismét Jürgen Wechslert (az IG Metall Bavaria korábbi regionális igazgatója) szavazta meg az alelnöki pozícióra.

Andreas Schick szerződését meghosszabbítják

A Felügyelőbizottság további öt évre meghosszabbította Andreas Schick Igazgatótanácsi tagságát. Andreas Schick 2018-ban került az Igazgatótanácsba, mint termelésért, logisztikáért, beszerzésért felelős vezérigazgató. Először 1994-ben csatlakozott a Schaefflerhez, és az Igazgatótanácsba történő kinevezése előtt már több vezetői pozíciót töltött be nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt.

“Andreas Schick nagyon jó munkát végzett az elmúlt három évben. Mindenekelőtt kiemelném elkötelezettségét a jelenlegi, koronavírus által okozott krízis kezelésében. A Felügyelőbizottság minden tagjának nevében sok szerencsét és sikert kívánok Schick úrnak kihívást jelentő pozíciójához” – mondta Georg F. W. Schaeffler.

Közzétevő: Schaeffler Magyarorsázg