Dr. Klaus Patzak a Schaeffler AG új pénzügyi vezérigazgatója

Dr. Klaus Patzak

2020.07.20 | Budapest

• Dr. Klaus Patzak a Schaeffler AG Igazgatótanácsának tagja lesz 2020. augusztus 1-től
  • Dr. Patzak Dietmar Heinrich utódja lesz pénzügyi vezérigazgatóként
  • Dietmar Heinrich 2020. július 31-én távozik a vállalattól

A globálisan tevékenykedő autóipari és ipari beszállító Schaeffler-csoport bejelentette, hogy a Schaeffler AG Felügyelőbizottsága Dr. Klaus Patzakot (55) az Igazgatótanács tagjává választotta, 2020. augusztus 1-től Dr. Patzak pénzügyi és IT vezérigazgatói posztot tölt be. Dietmar Heinrich (56) 2020. július 31-én tölti utolsó napját a Schaeffler AG-t, majd új karrierbe kezd.

Miután Münchenben diplomát és doktori fokozatot szerzett (üzleti tanulmányok és ipari menedzsment területeken), Dr. Patzak 1993-ban kezdte el karrierjét a Siemens AG pénzügyi osztályán. 2016 és 2018 között a Bilfinger SE ügyvezető testületének és pénzügyi igazgatóságának tagja volt. Ugyanezt a posztot látta el az Osram Licht AG-nál 2011 és 2016 között. 2002-től 2011-ig számos vezetői posztot töltött be a Siemens AG vállalatnál, és két évet töltött Amerikában a Siemens leányvállalatainál is. 2000 és 2002 között az Infineon AG kereskedelmi igazgatója volt.

Georg F. W. Schaeffler, családi részvényes és a Schaeffler AG Felügyelőbizottságának elnöke kijelentette: "Örömmel üdvözöljük a kiváló tapasztalattal és remek képességekkel rendelkező Dr. Klaus Patzakot pénzügyi vezérigazgatóként a Schaeffler AG-nél. Dr. Patzak egy olyan időszakban csatlakozik a Schaeffler-csoporthoz, amelyet erős kihívások jellemeznek. Biztosak vagyunk abban, hogy szakértelme jelentős szerepet játszik majd a Schaeffler-csoport jövőbeli sikerében. Nemzetközi ipari és technológiai vállalatoknál szerzett tapasztalata különösen értékes számunkra."

Georg F. W. Schaeffler köszönetét fejezte ki Dietmar Heinrich-nek: „Dietmar Heinrich már 25 éve a Schaeffler-csoportnál dolgozik, ez idő alatt rendkívül sok fontos feladatot látott el mind Németországban, mind külföldön. Szeretném kiemelni, hogy feladatait milyen körültekintően látta el a koronavírus okozta válság idején, annak ellenére, hogy tudta, hamarosan távozik a társaságtól. Szeretném a teljes Felügyelőbizottság nevében kifejezni őszinte köszönetünket a kiváló munkáért, továbbá szeretnék neki édesanyám, Maria-Elisabeth Schaeffler-Thumann nevében is a legjobbakat kívánni mind szakmai-, mind magánéletében."