Kezdődik a DTM szezon: a Schaeffler folytatja a technológiai fejlesztéseket

Marco Wittmann indul a bajnoki címért

2020.07.30 | Budapest

• A sikeres együttműködés második éve
  • A Schaeffler - a BMW M Motorsport-tal együttműködve - a DTM-ben szerzett ismereteket felhasználja fejlesztésre
  • Matthias Zink: „A cél, hogy Marco Wittmann-nal megnyerjük a bajnoki címet.”

A hétvégén a belga Spa-Francorchamps-ban kezdődik a német DTM új szezonja. A globális autóipari és ipari beszállító Schaeffler számára a versenysorozat kiváló alkalom az új technológiák szélsőséges körülmények közötti tesztelésére, illetve annak ellenőrzésére, hogy a termékek készen állnak a sorozatgyártásra. „A belső égésű motor optimalizálása továbbra is fontos szerepet játszik a Schaeffler számára" - mondta Matthias Zink, a Schaeffler Autóipari OEM vezérigazgatója. "A DTM-mel és a BMW M Motorsporttal kialakított intenzív partnerség értékes tapasztalatokkal gazdagítja a Schaefflert."

Fókuszban a technológia

A motorsport területén szerzett szakértelmet felhasználják az alkatrészek és rendszerek fejlesztésébe, ezzel is garantálva a lehető legmagasabb minőségi és megbízhatósági szintet. A belső égésű motor továbbra is nagy lehetőségeket rejt. Ezért a Schaeffler továbbra is nagy hangsúlyt fektet a belső égésű motorokra és a hajtóművekre amellett, hogy az elektromos mobilitásra is összpontosít. A cél a hatékonyság növelése, és a Schaeffler ügyfelei számára olyan egyedi megoldások biztosítása innovatív termékek révén, mint a hőkezelő modul (TMM), az UniAir szelepvezérlő rendszer és az elektromos vezérműtengely-időzítő.

Egy sikeres partnerség második éve

A Schaeffler és a BMW M Motorsport kiváló partnerségének sikeres debütálása után Marco Wittmann és a BMW M4 DTM - a jellegzetes Schaeffler zöld-fehér színekben – második alkalommal is indulnak a DTM-en. „A csapat télen teljesítette a feladatát. Célunk, hogy a második szezonban együtt nyerjük meg a bajnoki címet Marco Wittmann-nel” - mondja Matthias Zink. A koronavírus-járvány miatt a DTM-naptárt az új körülményekhez kellett igazítani. Három hónap és hét nap alatt 18 versenyre kerül sor. A versenysorozat zárt ajtók mögött zajlik, a csapatok és a pilóták átfogó biztonsági és higiéniai előírásokat kaptak. Még a kétszeres DTM bajnoknak, Marco Wittmann-nek is teljesen új élmény lesz ez: „Nagyon várom a második szezonomat a Schaeffler BMW M4 DTM-mel, bár ez a szezon teljesen különbözik majd attól, amit eddig tapasztaltam. Nagyon hiányoznak majd a rajongók, de optimista vagyok, és készen állok arra, hogy induljak a bajnoki címért!”