A Schaeffler közzéteszi a 2020-as Fenntarthatósági Jelentését

2021.03.04 | Herzogenaurach | Budapest

• Jelentős javulás: CDP éghajlati besorolás „D”-ről „A-” szintre
  • Az erőforrások- és az energiahatékonyság növelését célzó intézkedések fokozódtak 2020-ban
  • Karbonsemleges termelés megvalósítása a Schaeffler-csoporton belül 2030-ig

A Schaeffler-csoport növeli elkötelezettségét a klímavédelem iránt: a vállalat 2020-ban ismét javítani tudta a teljesítményét a fenntarthatósági besorolást illetően. "Büszkék vagyunk arra, hogy mindössze két év alatt “D”-ről “A-“-ra javítottuk a CDP éghajlati besorolásunkat” - mondja Corinna Schittenhelm, személyügyi és munkaügyi vezérigazgató, fenntarthatóságért felelős vezető. "A tervezettnél egy évvel korábban megvalósítottuk ezt a célt.” Ezenkívül a Schaeffler-csoportot az Egyesült Nemzetek Szervezetének 75. évfordulóján az 50 fenntarthatósági- és éghajlat-politikai vezető szervezetek közé választották.

Karbonsemleges termelés 2030-ra

Fenntarthatósági stratégiájának részeként a Schaeffler termelési folyamatait az erőforrás-hatékonyság, a környezeti fenntarthatóság és az erőforrások megőrzése figyelembevételével szervezi. 2020 óta minden német telephelyen megújuló forrásokból származik a felhasznált villamos energia 100 százaléka. "A Schaeffler 2030-ig világszerte minden helyszínén karbonsemlegességet valósít meg, és így jelentősen hozzájárul a klímavédelemhez" – emeli ki Klaus Rosenfeld, a Schaeffler AG Igazgatótanácsának elnöke. Emellett 2030-ra 20 százalékkal csökkentik az édesvíz éves felhasználási mennyiségét is.

A társadalmi felelősségvállalás is kiemelt jelentőségű a vállalatcsoport számára. „Munkavállalóink jelentik a Schaeffler-csoport sikerének alapját. Így az egészség- és munkavédelem a legfontosabb számunkra” - hansúlyozza Corinna Schittenhelm. A cél, hogy 2024-ig évente átlagosan 10%-kal csökkentsük a balesetek arányát. A célt további intézkedéseknek köszönhetően már negyedik alkalommal sikerült teljesíteni 2020-ban.

Fenntartható megoldások a jövő számára

"A fenntarthatóság – minden aspektusával és kihívásával együtt - a következő évek legfontosabb feladatává válik" - mondja Klaus Rosenfeld. "A fenntartható hozzáadott érték létrehozásakor nemcsak a folyamatainkra és az ellátási láncokra, hanem a termékeinkre is összpontosítunk - például az e-mobilitás vagy a szélenergia esetén." A Schaeffler-csoport jelentős potenciált lát a hidrogén előállításával és felhasználásával kapcsolatban. A vállalat ezen a területen innovatív komponenseket fejleszt.

A fenntarthatóság kulcsfontosságú szerepet játszik az autóipari és ipari beszállító vállalati stratégiájának továbbfejlesztésében is. A fenntarthatóság ugyanis a Roadmap 2025 stratégia egyik központi eleme. „A 2025. évi ütemtervünkkel nemcsak stratégiai irányunkat és intézkedési programunkat határoztuk meg, hanem azokat a középtávú célokat is, amelyeket el akarunk érni” - részletezi Klaus Rosenfeld. „Ide tartoznak a fenntarthatósági céljaink, amelyeket a tavalyi évben beépítettünk vezetőink javadalmazásába is.”

A Schaeffler-csoport Fenntarthatósági Jelentése részletes információt nyújt a vállalat által 2020-ban meghatározott fókuszpontokról és arról, hogy a Schaeffler-csoport működése hogyan alakult a mutatók és célok tekintetében. A jelentés digitális formában a vállalat mikrolapján érhető el.

www.schaeffler-sustainability-report.com

Fotók és további sajtóanyagok: www.schaeffler.com/apc,