A Schaeffler újdonságokat mutat be a robotika és szolgáltatások területén

2021.04.12 | Schweinfurt | Budapest

• Az automatizálás növekedése és az autonóm termelésre való törekvés jelentős növekedési potenciálokat kínál a Schaeffler számára
  • A Schaeffler a könnyűszerkezetes robotok partnereként pozícionálta magát a Digitális Hannover Kiállításon
  • Az OPTIME állapotfelügyeleti megoldás továbbfejlesztése és elismerés a dizájnért

Az automatizálás növekedése és az autonóm termelésre való törekvés jelentős növekedési potenciálokat kínál a Schaeffler számára, különös tekintettel a robotikai megoldásokra és az ügyfeleknek nyújtott digitális technológiákon alapuló szolgáltatásokra. Az idei Digitális Hannover Kiállításon a Schaeffler virtuális formában mutatja be a robotika és szolgáltatások területén kifejlesztett újdonságait.

„Kulcsszerepet akarunk játszani az állapotfelügyelet és a robotika erősen növekvő piacain” - mondja Dr. Stefan Spindler, a Schaeffler AG Ipari üzletágának vezérigazgatója. „Stratégiai kezdeményezésekkel és szoros együttműködéssel a jövő termelését befolyásoló innovációkat kínálunk ügyfeleinknek.”

A szakértelem hozzáadott értéket teremt
Integrált autóipari és ipari beszállítóként a Schaeffler különleges lehetőségekkel bír szinergiák létrehozására. A Schaeffler Autóipari Technológiák divíziójánál meglévő sokrétű technológiai szaktudás és az egyes gyártási folyamatok során szerzett tapasztalatok beépítésre kerülnek a robotikai innovációk fejlesztésébe. Többek között a gördülőcsapágyak fejlesztése és alkalmazása területén szerzett szakértelem jelenti a Schaeffler digitális szolgáltatásainak alapját. „Ipari üzletágunk különös jelentőséggel bír a Schaeffler-csoport stratégiai fejlődése szempontjából” - magyarázza Klaus Rosenfeld, a Schaeffler AG Igazgatótanácsának elnöke. „Középtávon az Ipari divízióval szeretnénk meghaladni a világszintű ipari termelés növekedését.”

A könnyűszerkezetes robotok és a kobotok új alkalmazási lehetőségei
Az innovatív csapágyakból, robotváltókból és meghajtó motorokból álló moduláris portfólióval a Schaeffler a könnyűszerkezetes robotok partnereként pozícionálja magát. Ezek a rendszerkomponensek javítják a kompakt robotok teljesítőképességét, és magukban hordozzák az ugrásszerű fejlődés lehetőségét. Ezeknek a komponenseknek a növekvő teljesítménysűrűsége és pontossága lehetővé teszi, hogy a könnyűszerkezetes robotok és kobotok olyan területeken is alkalmazásra kerüljenek, amelyek nagyobb sebességeket, precizitást, magasabb tisztasági osztályokat és megnövelt teherbírást igényelnek. A Schaeffler ezeket a komponenseket önállóan vagy olyan egymáshoz igazított rendszerként is kínálja, melyek megfelelnek a vevők kompaktsággal, a dinamikával és a teljesítőképességgel szemben támasztott legmagasabb elvárásainak.

Az OPTIME IoT-megoldás csökkenti az állásidőket
Az OPTIME egy olyan felhasználóbarát, vezetékmentes IoT-megoldás, mely hatékonyan és költségkímélő módon biztosítja a termelési folyamatokban használt gépek állapotfelügyeletét. A telepítés és az üzembe helyezés annyira egyszerű, hogy egy nap alatt akár több száz egységet lehet minden gond nélkül telepíteni. A legújabb frissítéssel a Schaeffler kettő további IoT-technológiára alkalmas hardver megoldásához lehet csatlakozni: a ProLink és a SmartCheck megoldásokhoz. Ily módon lehetővé válik a gépek nagyon széles spektrumának - és ezzel gyakran egész gyáraknak - az állapotfelügyelete. A rendszer állapotjelentésének egyszerűen áttekinthető az OPTIME-applikációban.

Az OPTIME a kiváló termékdizájnjáért, a rendszer funkcionális kialakításáért és az innováció magas szintjéért a Schaeffler 2021-ben két kategóriában is megkapta a „Red Dot” dizájndíjat.

Ország: