A Schaeffler az Egyesült Nemzetek Szövetsége által kiválasztott „50 vezető fenntarthatósági és klímavédelmi vállalkozás” egyike

2021.04.15 | Herzogenaurach | Budapest

• Az Egyesült Nemzetek Szövetsége a világ 50 vezető fenntarthatósági és klímavédelmi vállalkozása közé választotta a Schaeffler-csoportot
  • Elismerés a világosan megfogalmazott fenntarthatósági stratégiáért és a következetes fenntarthatóság menedzsmentért
  • Videódokumentáció ismerteti a vállalatcsoport a fenntarthatóság és a klímavédelem területén mutatott intézkedéseit és technológiáit

A Schaeffler-csoportot az Egyesült Nemzetek Szövetsége 75 éves évfordulója alkalmából a világ 50 vezető fenntarthatósági és klímavédelmi vállalkozása közé választotta. A kezdeményezés célkitűzése az Egyesült Nemzetek által megfogalmazott 17 fenntartható fejlődési cél végrehajtása.

„Az, hogy a Schaeffler-csoport kiválasztásra került az Egyesült Nemzetek 50 vezető fenntarthatósági és klímavédelmi vállalkozása közé, számunkra nemcsak az eddigi munkánk elismerését jelenti, hanem ösztönző erő és kötelezettség is egyben arra vonatkozóan, hogy teljes eltökéltséggel tovább folytassuk fenntarthatósági stratégiánkat” – mondja Klaus Rosenfeld, a Schaeffler AG Igazgatótanácsának elnöke. „Ezen nagyszerű kezdeményezés részeseiként mindent meg fogunk tenni azért, hogy elérjük a fenntarthatósági és klímavédelmi céljainkat, és ily módon hozzájáruljunk az Egyesült Nemzetek Szövetségének 17 fenntartható fejlődési céljának megvalósításához.”

Az 50 vezető fenntarthatósági és klímavédelmi vállalkozás közé történő bekerülés feltétele, hogy a vállalat rendelkezzen egy világosan megfogalmazott fenntarthatósági stratégiával és megfelelő célkitűzésekkel. A fenntarthatóság, mint vállalati érték már évek óta jelen van a Schaeffler-csoport tevékenységében és egyúttal vállalati stratégiánk alapvető részét is képezi. „A fenntartható vállalati eredményesség azt jelenti számunkra, hogy ökológiai és társadalmi felelősséget vállalunk – a termelésben, termékeink használatát tekintve és a szállítóink bevonása által is” – mondja Corinna Schittenhelm, a Schaeffler AG Személyügyi és munkaügyi vezérigazgatója.

A Schaeffler a kiválasztási eljárás során meggyőzte a döntéshozókat, és ezzel a DACH-régió (mely Németországot, Ausztriát és Svájcot foglalja magába) autóipari és ipari beszállítói ágazatát képviseli. A Schaeffler-csoport hiszi, hogy nemcsak a saját üzemek ökológiai lábnyoma bír nagy jelentőséggel, hanem a megújuló energiák optimális hasznosítását segítő technológiák fejlesztése és előállítása szintén jelentős mértékben hozzájárul a klímavédelemhez. A Schaeffler komponensei, rendszer-megoldásai és szolgáltatásai aktívan hozzájárulnak a fenntartható változásokhoz a legkülönbözőbb ágazatokban – ilyen például a járműveknél a hajtásláncok elektromosítása vagy a szélerőműveknél alkalmazott nagyméretű csapágyak gyártása.

A Schaeffler fenntarthatósági tevékenységeiről kiváló áttekintést kínál az a videó, melyet a kezdeményezés keretében mutatott be hivatalosan a Bloomberg médiapartner a www.50climateleaders.com oldalon.

2020 óta bizonyos kiválasztott célok beépítésre kerülnek a Schaeffler felsővezetőinek mozgóbérébe. Ezen túlmenően a Schaeffler átfogó képzési programokat és intézkedéseket kínál a munkavállalók át- és továbbképzéséhez. A vállalatcsoport fenntarthatósági stratégiájával kapcsolatos további adatok és háttérinformációk megtalálhatók a nemrégiben nyilvánosságra hozott Fenntarthatósági jelentésükben. A dokumentum tájékoztatást nyújt arra vonatkozóan, hogyan fejlődött a Schaeffler-csoport a mutatószámok és célkitűzések tekintetében. A jelentés elérhető digitális formában egy interaktív microsite-on keresztül: www.schaeffler-sustainability-report.com

Itt érhetők el Klaus Rosenfeld és Corinna Schittenhelm sajtófotói: www.schaeffler.com/en/executive-board

Ország: