Auto Shanghai 2021 Fenntartható mobilitás: A Schaeffler tovább növekszik Kínában

A 20 és 300 kW közötti alkalmazások széles skálája: Schaeffler elektromos motorjai hibrid modulokhoz, hibrid hajtóművekhez és elektromos hajtásokhoz.

2021.04.19 | Shanghai/Herzogenaurach

• A vállalat bemutatja a fenntartható mobilitási komponenseit és rendszermegoldásait az Auto Shanghai nevű eseményen
  • Elektromos motorok, üzemanyagcellákhoz használt fém bipoláris lemezek, gördülő vázak: ezek bizonyítják a vállalat új üzleti területek felé irányuló sikeres átalakulását
  • A Schaeffler stratégiai együttműködési megállapodást ír alá a Refire céggel a hidrogén üzemanyagcellák kulcsfontosságú alkatrészeinek kifejlesztésére és gyártására vonatkozóan
  • Az elmúlt év erős értékesítési mutatója igazolja Kína szerepének fontosságát a vállalatcsoport életében

A Schaeffler ügyfeleivel együttműködve alakítja a mobilitás változását, és ezt a folyamatot mutatja be az Auto Shanghai 2021-en is. A „Schaeffler elektromos és intelligens vezetési megoldásai” szlogennel a vállalat az innovatív alkatrész- és rendszermegoldásokra összpontosít, különösen a kínai piacot illetően. Ezzel a Schaeffler jelentősen hozzájárul a globális klímavédelmi célok eléréséhez és a mobilitás még fenntarthatóbbá tételéhez. "A mobilitási terület vezető vállalataként úttörő szerepet játszunk a világ mozgásának formálásában" - mondja Klaus Rosenfeld, a Schaeffler AG Igazgatótanácsának elnöke. „Kiváló gyártási tapasztalatunknak köszönhetően Kínában és az egész világon ügyfeleink preferált partnerei vagyunk. Autóipari és ipari beszállítóként ez a mobilitás minden területére és a mozgás minden típusára érvényes.”

Megoldások minden hajtáshoz
A CO2-kibocsátás csökkentésének egyik módja a hajtáslánc intelligens és fenntartható elektromosítása. A Schaeffler számos megoldást vonultat fel az Auto Shanghai rendezvényen minden típusú elektromosításra. "Számos elismerés igazolja, hogy a Schaeffler sikeres az e-mobilitás területén" - mondja Matthias Zink, a Schaeffler AG Autóipari Technológiák üzletágának vezérigazgatója. "Az autóipar partnereként a Schaeffler figyelemmel kíséri a piaci igényeket és a fejlesztési trendeket, hogy megfelelő megoldást nyújtson minden technológiai kihívásra."

A hibrid modulok, hibrid hajtások és teljesen elektromos hajtások elektromos motorjainak sorozatgyártása 20 és 300 kW közötti alkalmazási tartományban már idén megkezdődik. A Schaeffler által gyártott elektromos motorok alapja egy moduláris és erősen integrált technológiai platform. A Schaeffler magas szintű gyártási és technológiai kompetenciája az elektromos meghajtórendszerek minden alkatrészét illetően kulcsfontosságú tényező a sorozatgyártáshoz. A vállalatcsoport emellett bemutatja a gördülő vázat, amely a nagyvárosok számára helyi emissziómentes hajtásra jelent megoldást, melyet először mutatnak be a kínai piacon. A hajtás és a váz alkatrészei helytakarékos kompakt egységekké, „Schaeffler intelligens sarokmodulokká” állnak össze. Ezek a modulok tartalmazzák a kerékagy-motort, a kerékfelfüggesztést, a jármű felfüggesztőrendszerét és az elektromechanikus kormánymű működtetőjét. A kerékmodul kormányzása elektromechanikus steer-by-wire rendszerként van kialakítva. A kerékfelfüggesztéshez választott forma akár 90 fokos fordulást is lehetővé tesz.

Stratégiai együttműködés a hidrogéntechnológiában
A másik fontos termék az üzemanyagcellákhoz készített fém bipoláris lemezek, amelyeket precíz formázással állítanak elő, és vékony bevonattal látnak el. A bipoláris lemez-kötegek képezik az üzemanyagcella magját, és kulcsszerepet játszanak a hidrogéntermelésben és annak elektromos energiává történő átalakításában. Autóipari és ipari beszállítóként a Schaeffler jelentős mértékben hozzájárul a hidrogéntechnológia sikeres bevezetéséhez az üzemanyagcellák és az elektrolizáló komponensek számára készített innovatív alkatrészeivel és rendszereivel. A Schaeffler az Auto Sanghai-on aláírt egy stratégiai együttműködési megállapodást is a Refire-rel, amely szervezet a hidrogén üzemanyagcellás technológia vezető szállítója Kínában. A megállapodás szerint a Schaeffler és a Refire együtt fognak működni a hidrogén üzemanyagcellák kulcsfontosságú technológiai területein, mint például a bipoláris lemezek és a hőkezelő rendszerek területein. Mindkét fél támogatja a hidrogén üzemanyagcellák iparosítását.

Jelentős növekedés Kínában
Kína kulcsszerepet játszott a Schaeffler üzleti sikereiben az 1995-ös piacra lépése óta. A kihívásokkal teli piaci környezet ellenére a Schaeffler 2020-ban 8,7 százalékos, devizával kiigazított árbevétel-növekedést könyvelhetett el. Kína az összes értékesítés 23,4 százalékát tette ki. Klaus Rosenfeld: „Kína a Schaeffler-csoport egyik legfontosabb piaca és régiója, és a globális gazdasági fellendülés egyik fő motorja lesz. Globális autóipari és ipari beszállítóként úttörő szerepet szeretnénk elérni a világ mozgásának formálásában. Ennek érdekében továbbra is befektetünk a kínai régióba, támogatjuk ügyfeleinket a növekedésben és a fenntartható fejlődés elérésében. "