SZOLGÁLTATÁS

A Schaeffler Mover koncepciójának lényege egy olyan kis méretű, ugyanakkor rendkívül sokoldalú gördülő váz megalkotása, amely teljes mértékben elektromos, és különböző elemekkel kombinálható, így több módot is kínál a városi közlekedésre és szállításra.

KAPCSOLAT

Tel.  +49  172 7916987
paravan@leuapress.de

2018-08-06 | Herzogenaurach

A Schaeffler intelligens digitális járművezérlő rendszert alkalmaz

• A Schaeffler-csoport és a Paravan megalapították a Schaeffler Paravan Technologie GmbH & Co. KG-t.
  • A vegyes vállalat egyesíti a Paravan SPACE DRIVE intelligens digitális vezérlőrendszerét és a Schaeffler Mover koncepcióját
  • Vezérigazgatója a Paravan alapítója, Roland Arnold
  • A járművezérlő rendszer egy kulcsfontosságú technológia a gyorsan fejlődő önvezető rendszerek piaci szegmensében
  • A Schaeffler folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően az alvázak területén beszállítóból komplett alváz rendszer-beszállítóvá vált.

A Schaeffler-csoport Roland Arnolddal és a Paravan GmbH-val együttműködve a mai napon egy közös vállalat létrehozásáról szóló megállapodást írtak alá. A megegyezés a Német Központi Kartell Hivatal jóváhagyására vár. A felek megállapodtak abban, hogy a pénzügyi részleteteket nem hozzák nyilvánosságra. A Schaeffler Paravan Technologie GmbH & Co. KG nevet viselő közös vállalat célja a Paravan SPACE DRIVE intelligens digitális vezérlőrendszer technológiájának továbbfejlesztése, valamint a mobilitási rendszerek fejlesztése és értékesítése. A megegyezés részeként a közös vállalat megkapja a Paravan SPACE DRIVE technológiáját. A Schaeffler Technologies AG & Co. KG 90 százalékos részesedéssel rendelkezik az új társaságban. A Paravan GmbH azért fejlesztette ki a SPACE DRIVE technológiát, hogy segítse a fizikai fogyatékkal élő személyeket, járművezetőket azáltal, hogy a számukra nagyobb kihívást jelentő mechanikus járművezérlő rendszereket lecserélik 100%-ban megbízható, teljesen elektronikus rendszerekre.

Az elektronikus gyorsító és fékműködtetés mellett a SPACE DRIVE-val lehetővé válik a biztonságos és egyben megbízható járműirányítás tisztán elektronikus formában, ezáltal megszűnik a kormánykerék, a kormányoszlop és a hozzájuk kapcsolódó mechanikus szerkezetek szükségessége. A járművezérlő rendszer egy kulcsfontosságú technológiát jelent az önvezető autók számára, amelyekhez a biztonságos és rendkívül megbízható irányítás alapvető követelmény. Még a részben autonóm, kormánykerékkel ellátott személygépkocsik esetében is teljesen új lehetőségeket nyit meg a jármű és a belső tér kialakításában a kormányoszlop megszüntetésével megtakarított tér. A SPACE DRIVE háromszoros redundanciával rendelkezik, és integrált intelligens digitális vezérlőrendszerként a világon jelenleg egyedülálló megoldást képvisel a legmagasabb minőségi és biztonsági előírásoknak megfelelően, beleértve a rendkívül szigorú ISO 26262 ASIL D működési biztonsági előírásokat is. Következésképpen ez az egyetlen olyan rendszer, amelynek használata világszerte számos országban közúti használatra engedélyezett, emellett pedig műszakilag és a kereskedelmi tényezőket is figyelembe véve versenyképes a sorozatgyártásra. A SPACE DRIVE 500 millió kilométernyi balesetmentes vezetéssel bizonyította már létjogosultságát.

Az új közös vállalat központjai Aichelau-ban és Herzogenaurach-ban működnek majd. Vezetője a Paravan alapítója, Roland Arnold vezérigazgató lesz. Mellette a vezetőség tagja lesz még Dr. Dirk Kesselgruber, a Schaeffler alvázrendszerek üzleti divíziójának vezetője, illetve még egy személy – akinek kiléte még nem eldöntött – lesz a Schaeffler-csoport képviseletéből.

„Mindkét felet örömmel tölti el, és rendkívül büszke arra, hogy egy ilyen kompetens és sikeres partnerrel dolgozhat együtt ezen az úttörő projekten, mint amilyen Arnold úr“ – mondta Dr. Peter Gutzmer, a Schaeffler Igazgatótanácsának elnök-helyettese, technológiai vezérigazgatója. „A mai megállapodás egy jelentős mérföldkő a Schaeffler életében. Ennek a már kipróbált és jól bevált intelligens digitális vezérlőrendszer technológiának a megszerzésével olyan kulcsfontosságú eszközre tettünk szert, amely lehetővé teszi, hogy a az alvázak területén beszállítóból komplett alváz rendszer-beszállítóvá váljon a Schaeffler. A gördülő váz egy kiváló lehetőséget jelent a Schaeffler számára, hogy – kihasználva alapvető kompetenciáit – technológiai lábnyomot hagyjon a nagy iramban fejlődő autonóm autópiacon, ezzel is tovább növelve a sokszínűséget az erőátviteli megoldások és alvázak területén. A mai megegyezés tehát a „Holnap mobilitása” stratégiának egy újabb fontos lépése.

A SPACE DRIVE technológia, illetve az ahhoz kapcsolódó alapvető tulajdonságok a funkcionális biztonsággal és a megbízható elektronika révén kiegészítik a Schaeffler mechatronikában elért hozzáértését, és mindez felgyorsítja a jövő járművezérlő rendszereinek fejlesztését az olyan kulcsfontosságú területek erősítésével, mint például a rendszerfejlesztés, az elektronika és a funkcionális szoftverek.

A megállapodás értelmében a Schaeffler-csoport biztosítja a Schaeffer Mover technológiáját a közös vállalat számára, melynek életében egyúttal kulcsszerepet is játszik majd. A Schaeffler Mover egy olyan kisméretű, ugyanakkor sokoldalú gördülő váz, amely teljes mértékben elektromos, és különböző elemekkel kombinálható, így több módot is kínál a városi közlekedésre és szállításra. Schaeffler a Mover koncepciót a nyilvánosság számára a 2018-as Éves Közgyűlésén mutatta be először a Schaeffler.

Dr. Dirk Kesselgruber úgy nyilatkozott: „A Schaeffler Mover koncepciója bizonyítja elkötelezettségünket: innovatív partnerként vagyunk jelen a mechatronikus alvázrendszerek területén, tovább növeljük szakértelmünket, és középtávon a gördülő alvázrendszerek vezető szállítójaként határozzuk meg szerepünket. A Schaeffler Mover elsődlegesen egyfajta platformot jelent az autóipar jövőbeli termékeinek fejlesztésére és gyártására. Úgy látjuk, hogy a SPACE DRIVE funkcionálisan biztonságos és megbízható alapot jelent ezekhez a termékekhez, ezért aktívan folytatjuk szisztematikus és ügyfélközpontú fejlesztését, finomítását a közös vállalat keretein belül. Valójában a jövőben akár egész logisztikai és szolgáltató cégeket is kialakíthatunk ezen a területen.”

„A Schaeffler a tökéletes partner a különleges SPACE DRIVE technológia továbbfejlesztéséhez, pontosításához, és a gyártáshoz" - hangsúlyozta Roland Arnold. „A vállalat kiemelkedő technikai szakértelemmel rendelkezik számos területen, különösen a mechatronika és a mechanikus működtető rendszerek igen ígéretes területein. Véleményem szerint legalább ilyen fontos azonban az is, hogy a két vállalat kultúrája is kiválóan illeszkedik egymáshoz. Családi vállalatokként hasonló nézetekkel rendelkezünk. Ez mindkét vállalat számára előnyös. A Schaefflerhez hasonlóan a Paravan GmbH és ügyfelei is élvezhetik majd a mai napon létrejött partnerségből származó előnyöket."

Elfogadom