SZOLGÁLTATÁS

A termelés szimbolikus indítása a bővített gyártócsarnokban Debrecenben: Szabó Péter, a vállalat ügyvezető igazgatója, Prof. Dr. Rainer Lindner, a Schaeffler Közép- és Kelet-Európa / Közel-Kelet és Afrika szubrégió vezetője, Andreas Schick, a Schaeffler AG Igazgatótanácsának tagja, termelésért, logisztikáért és beszerzésért felelős vezérigazgatója, Szijjártó Péter, magyar külgazdasági és külügyminiszter, Dr. Papp László, Debrecen város polgármestere, illetve Kósa Lajos, országgyűlési képviselő.

Szijjártó Péter, magyar külgazdasági és külügyminiszter beszélget Andreas Schick, termelésért, logisztikáért és beszerzésért felelős vezérigazgatóval, a Schaeffler AG Igazgatótanácsának tagjával az új gyártócsarnok megnyitóünnepségén Debrecenben, Magyarországon. Az üzem bővítésén kívül a telephely fennállásának 20 éves jubileumát is ünnepelték.

Az új Schaeffler-gyártócsarnok Debrecenben, számítógépes grafika.

KAPCSOLAT

Thorsten Möllmann
Globális kommunikáció & Branding vezető

Schaefler AG
Herzogenaurach

Tel.  +49  9132 82-5000

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Kövessen minket a Twitter @schaefflergroup en, értesüljön a legújabb sajtóközleményeinkről és híreinkről.

2019-01-17 | Debreceen

Schaeffler telephelybővítés Debrecen

Két ok az örömre a Schaeffler-nél: Gyárbővítés és jubileum

• 80 millió eurós beruházás a gyártási kapacitás bővítéséhez Debrecenben
  • 2020-ig 500 új munkahely létrehozása a régióban
  • A Schaeffler Debrecen 20 éves fennállását ünnepeli a magyar külgazdasági és külügyminiszterrel, valamint további magasrangú vendégekkel

A Schaeffler AG debreceni telephelyén egy új gyártócsarnok avatását és a Schaeffler Debrecen 20 éves fennállását ünnepelték. Az autóipari és ipari beszállító kerek 80 millió eurót invesztált az összesen 22 000 m² alapterületű rendkívül modern épületbe, amelyben autóipari felhasználásra fognak egy- és duplasoros kúpgörgős csapágyakat gyártani. Szűk kétéves építkezés után az új termelő terület üzembehelyezésével 50 százalékkal nő a termékekből legyártott mennyiség.

A megnyitóünnepségen a vevők és munkatársak mellett a gazdasági és politikai élet magasrangú vendégei is részt vettek, úgymint Szijjártó Péter, magyar külgazdasági és külügyminiszter és Dr. Papp László, Debrecen város polgármestere. Szabó Péter, a Schaeffler Debrecen ügyvezető igazgatója köszöntötte a vendégeket. Schaeffler részről pedig Andreas Schick, a Schaeffler AG Igazgatótanácsának tagja, termelésért, logisztikáért és beszerzésért felelős vezérigazgatója, valamint Prof. Dr. Rainer Lindner, Közép- és Kelet-Európa / Közel-Kelet és Afrika szubrégió vezetője vettek részt az eseményen más meghívottak mellett.

Mérföldkövek a „Holnap mobilitása“ stratégiához

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter üdvözlő beszédében kiemelte: „Debrecen, mint Magyarország második legnagyobb városa, kiváló keretfeltételeket nyújt a befektetők részére. Nagyon örülünk, hogy ezt a Schaeffler-csoport már 1999-ben felismerte, és azóta folyamatosan invesztált a telephelybe.“

Andreas Schick, a Schaeffler AG Igazgatótanácsának tagja, termelésért, logisztikáért és beszerzésért felelős vezérigazgatója kiemelte az ünnepség során: „Ennek a modern gyártócsarnoknak a felavatásával további mérföldkövet állítunk fel a „Holnap mobilitása” stratégiánk megvalósítása érdekében, és fontos lépést teszünk jövőnk hosszantartó biztosításának irányába. Tesszük mindezt mindenekelőtt az E-mobilitást szolgáló termékeinkkel, amelyeket itt Debrecenben is gyártanak.“ Prof. Dr. Rainer Linder, Közép- és Kelet-Európa / Közel-Kelet és Afrika szubrégió vezetője elmondta felszólalásában: „Azt, hogy a magyar kormány ebben a szándékunkban hathatós támogatást nyújtott, nagyon nagyra értékeljük. A debreceni telephely bővítésével következetesen építjük ki vevőink számára kompetenciáinkat és gyártási kapacitásunkat Kelet-Európában. Ebben nyilvánul meg a telephely vonzereje a Schaeffler számára.“

Pozitív jelzés a régiónak

Jelenleg több, mint 1400 munkatársat foglalkoztatnak a telephelyen. Ezt a számot 2020-ig a helyi gyártási kapacitások bővítésével több, mint 500 új munkahellyel növeli majd a Schaeffler Debrecen. Ez két pozitív hatást tükröz: a Schaeffler képes arra, hogy a folyamatosan növekvő megrendelésállományt teljesítse, és ezzel egyidőben megfeleljen az egyik legjelentősebb munkaadó szerepének a régióban.

Folyamatos növekedés 20 éve

A gyártócsarnok megnyitása mellett a Schaeffler debreceni gyárának 20 éves fennállását is megünnepelték. A telephely területe 1999 óta jelentősen megnövekedett, jelenleg a teljes területe nagyobb, mint 122 000 m², az épületek alapterülete pedig 58 000 m².

2007-ben költözött a vállalat a Debrecen északi régiójában bérelt három csarnokból az új gyártóterületre. Azóta évente jelentősen növekednek a termelési mutatószámok. A munkavállalók száma is folyamatosan növekszik – 47 munkatársról (1999) csaknem 2000 munkatársra 2020-ban. A Schaeffler ezzel fontos üzenetet küld a telephely megerősítéséhez.

Elfogadom