SZOLGÁLTATÁS

• Prof. Dr.-Ing. Peter Gutzmer nyugdíjba vonul
  • Utódja a Schaeffler munkatársa
  • Matthias Zink szerződését meghosszabbították

Ülésén a Schaeffler AG Felügyelőbizottsága kinevezte Uwe Wagnert (54) – aki jelenleg az autóipari és ipari divízió R&D igazgatója – a Schaeffler AG Igazgatótanácsának tagjává három évre 2020. január 1-étől kezdődően. Uwe Wagner a december 31-én nyugdíjba vonuló professzor Dr.-Ing. Peter Gutzmer (65) helyét tölti majd be technológiai vezérigazgatóként.

A Felügyelőbizottság továbbá úgy döntött, hogy Matthias Zink (49), Autóipari területért felelős vezérigazgató szerződését további öt évvel, azaz 2024. december 31-ig meghosszabbítja.

A változások kapcsán Georg F. W. Schaeffler, a Schaeffler AG Felügyelőbizottságának elnöke elmondta: „Örömmel köszöntjük Uwe Wagnert – a Schaeffler-csoport egy kiemelkedő tehetségét – a Schaeffler AG Igazgatótanácsában. Technológiai vezérigazgatóként a Schaeffler-csoport jövőbeli fejlesztéseit tekintve kulcsfontosságú pozíciót tölt majd be.
Dr. Gutzmer több, mint 17 éve dolgozik már a Schaeffler-csoportnál, és ezalatt az idő alatt vállalatunkat szenvedéllyel és innovatív hozzáállással formálta. Az egész Felügyelőbizottság nevében köszönetet szeretnék mondani Professzor Dr. Gutzmer-nek, aki technológiai vezérigazgatói szerepe mellett az Igazgatótanács elnök-helyettesi pozícióját is betöltötte. Kiemelkedő munkájáért, illetve rendkívüli elkötelezettségéért hálával tartozunk.”

Elfogadom