SZOLGÁLTATÁS

Tel.  +49  9132 82-4440
ir@schaeffler.com

2019-03-06 | Szombathely

A Schaeffler befektetési besorolású kötvények bevezetését tervezi

A globális autóipari és ipari beszállító Schaeffler befektetési besorolású kötvényeket bocsát ki a 2018-as teljes év adatainak és a piaci feltételeknek megfelelően. A Schaeffler olyan értékpapír-kibocsátási programot hozott létre, amelynek programköltsége legfeljebb 5 milliárd euró a hitelviszonyt megtestesítő kötvények kibocsátásához képest az adósságfinanszírozási piacokon.

Tavaly óta a Schaeffler mind a három nemzetközileg elismert hitelminősítő intézetnél, azaz a Fitch („BBB-“), a Moody's („Baa3”) és a Standard & Poors („BBB-“) intézetnél minősített befektetési besorolású. A minősítés bizonyítja a Schaeffler-csoport erős mérlegét és tőkeerősségét.

A Schaeffler-csoport finanszírozási struktúrája jelenleg szindikált banki hitelekből és részben lehívható magas hozamú kötvényekből áll. A finanszírozási struktúra átalakítása és a hosszútávú befektetési besorolású minősítés a vállalat számára további operatív és pénzügyi rugalmasságot teremt, támogatva egyúttal a Schaeffler növekedési stratégiájának megvalósítását.

Dietmar Heinrich, a Schaeffler AG pénzügyi vezérigazgatója elmondta: „Az elmúlt években a Schaeffler-csoport következetesen fejlesztette finanszírozási struktúráját. A tervezett befektetési besorolású kötvények kibocsátásával folytatjuk ezt a megkezdett utat, és hosszú távon szeretnénk pozícionálni magunkat a piaci szegmensben.”

Jogi nyilatkozat
Jelen közlemény nem jelent sem ajánlatot sem pedig ajánlattételi felhívást értékpapírok vásárlására az Amerikai Egyesült Államokban, Németországban vagy egyéb más országban.
Sem jelen közlemény, sem pedig annak tartalma nem szolgálhat ajánlat alapjául valamely országban. A Schaeffler AG értékpapírjai nem voltak, és nincsenek bejegyezve az Egyesült Államok 1993. évi Értékpapírokról szóló Törvényének (United States Securities Act) utolsó módosított változata (továbbiakban: 'Securities Act') szerint. A Schaeffler AG értékpapírjait az Amerikai Egyesült Államokban nem lehet sem eladni, sem pedig vételre felajánlani addig, amíg nem történik meg a bejegyzés vagy nem áll fenn a 'Securities Act' szerinti bejegyzési kötelezettség alóli kivétel.

Jövőre vonatkozó kijelentések és előrejelzések
Jelen sajtóközleményben bizonyos kijelentések esetében jövőre vonatkozó kijelentésekről van szó. A jövőre vonatkozó kijelentések természetüknél fogva számos olyan kockázatot, bizonytalanságot és feltételezést tartalmaznak, amelyek azt eredményezhetik, hogy a tényleges eredmények vagy fejlemények a jövőre vonatkozó kijelentésekben megadott vagy azokban utalásként szereplő eredményektől vagy fejleményektől lényegesen eltérnek. Ezek a kockázatok, bizonytalanságok és feltételezések hátrányos hatással lehetnek az ebben a dokumentumban leírt tervek és fejlesztések eredményére és pénzügyi következményeire. Nem kötelességünk, hogy új információk, jövőbeni fejlemények alapján vagy egyéb okokból adódón nyilvános közlemény útján aktualizáljuk vagy módosítsuk a jövőre vonatkozó kijelentéseket. Ezen sajtóközlemény címzettjeinek nem szabad aránytalan módon bízniuk a jövőre vonatkozó kijelentésekben, melyek kizárólag ezen sajtóközlemény napján érvényes állapotot tükrözik vissza. Ebben a sajtóközleményben ismertetett múltban előforduló trendekre vagy fejleményekre vonatkozó kijelentések nem tekinthetők olyan kijelentéseknek, miszerint ezek a trendek vagy fejlemények a jövőben is folytatódnak. Az előbbiekben feltüntetett figyelmeztetéseket a Schaeffler vagy annak nevében cselekvő személyek későbbi írásbeli vagy szóbeli jövőre vonatkozó kijelentéseivel kapcsolatban figyelembe kell venni.

Elfogadom