2,3 millió forintos adománnyal támogatja a Schaeffler Savaria Kft. a beteg gyermekek ellátását

dr. Csákváry Violetta osztályvezető, dr. Stánitz Éva orvosigazgató és Szigeti Tibor, a Schaeffler Savaria ügyvezetője az átadón

2022.08.25 | Szombathely

• A 2,3 millió forintnak megfelelő adományból a helyi kórház gyermekosztályának kórtermeit újították fel, korszerűsítették ·
  • Szigeti Tibor, a Schaeffler Savaria Kft. ügyvezetője: „együttműködő és felelős partnerként évről évre segítjük a régióban működő szervezeteket. Reméljük, a felújítással még kényelmesebbé válik a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály a kis betegek számára”
  • A Savaria Gyermekeiért Alapítvány céljai számos területre kiterjednek, elsősorban a korszerűsítésre, fejlesztésre és eszközök beszerzésére, valamint továbbképzésre fektetik a hangsúlyt

2,3 millió forint értékű támogatást nyújtott a világszinten tevékenykedő autóipari és ipari beszállító Schaeffler szombathelyi vállalata a Savaria Gyermekeiért Alapítvány részére. A szervezet a támogatásnak köszönhetően korszerűsíthette a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának kórtermét: zuhanyzó és baba-mama szoba került kialakításra.

„Az Alapítvány céljaihoz a Schaeffler Savaria Kft. is hozzájárul, hiszen az egészségvédelem, a szociális jóllét rendkívül fontos a Schaeffler számára. Alapvető fontosságúnak tartjuk, hogy segítsük embertársainkat. Felelősséget érzünk megyénkért, városunkért. Együttműködő és felelős partnerként évről évre segítjük a régióban működő szervezeteket. Reméljük, a felújítással még kényelmesebbé válik a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály a kis betegek számára” – mondta Szigeti Tibor, a Schaeffler Savaria Kft. ügyvezetője.

A cél a korszerűsítés, fejlesztés

„A Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztály „C” részlegén a meglévő két ágyas mosdóval ellátott kórtermek zuhanyzóval történő ellátása, és az úgynevezett baba-mama szoba kialakítása hozzájárul a komfortfokozat növekedéséhez. Így minőségi ellátást biztosíthatunk a családbarát szemléletnek megfelelően a kórházban ápolásra szoruló gyermekeknek és velük együtt itt tartózkodó szülőknek. Köszönjük elkötelezett támogatónk, a szombathelyi Schaeffler hozzájárulását” – mondta el Dr. Csákváry Violetta osztályvezető főorvos.

A Savaria Gyermekeiért Alapítvány céljai között szerepel a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályon ápolt gyermekek kórházi és életviteli támogatása, a kezelésükhöz szükséges eszközök, gépek beszerzése, az orvosi és szakdolgozói ellátásban használatos eszközök, bútorok, infrastruktúra korszerűsítésének elősegítése. Támogatják a gyermekek ellátásában résztvevő orvosok, szakdolgozók továbbképzését, kongresszusi részvételét, valamint hozzájárulnak szakmai előadások, tanácsadások megvalósulásához.

A Schaeffler, mint elkötelezett támogató

Vas megye legnagyobb munkáltatójaként a Schaeffler Savaria Kft. kiemelten fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást és a hosszú távú partneri kapcsolatok kialakítását, valamint a környékbeli szervezetek munkájának támogatását. A vállalat évente mintegy 15 millió forintot adományoz megyei szervezetek részére.

A legutóbbi években a vállalat támogatásával egy elektromos gyermek intenzív ággyal és egy falra rögzíthető televíziókészülékkel bővült a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztályának eszközparkja.