A Schaeffler-sportolók teljesítették az Ultrabalatont idén is

2023.05.15 | Szombathely

212 kilométer a Balaton körül. Csapattal vagy egyénileg. Futva vagy kerékpározva. Elismerésre méltó teljesítmény.

2023-ban 17. alkalommal rajtolt el Magyarország legnépszerűbb közösségi sporteseménye, az NN Ultrabalaton. A Balatont megkerülő egykörös verseny Közép-Európa leghosszabb futóversenye. Évről évre egyre nagyobb számban indulnak az Ultrabalatonon a versenyzők, köztük a Schaeffler sportolói is. Szombathelyi kollégáink közül mintegy 50 fő állt rajthoz május első hétvégéjén.

Guzmics Krisztián és csapata 15 percet javított tavalyi eredményükhöz képest: 17 óra 26 perc alatt teljesítették a távot. "Jól éreztük magunkat, a váltópontokon remek hangulat uralkodott, sok helyen zene is volt. Kellemesen elfáradtunk" - mesélte.

Foki Dezsőék részére az idei program várakozásokon felül sikerült. 10 fős csapatával és két biciklis kísérővel tették meg a 212 km-t. A csapat nagy része nem aktív futó volt, apránként készültek fel a megmérettetés előtt a távra. "A tervezett időnél sikerült majdnem 20 perccel korábban beérnünk, így 20 óra 8 perc alatt futottuk körbe a Balatont. Összességében sok verejték, domb, fáradtság ellenére mindenki maximálisan teljesített, mindenki örömmel futotta a kilométereket."

Szilágyi Gyula egyéni kategóriában indult, úgy fogalmazott: "A hangulat idén is hasonlóan jó volt mint eddig. Annyi különbség volt, hogy több egyéni futó indult, illetve idén a 4 fős csapatokat is velünk indították, így nagy volt a tömeg a pályán és a pontokon is. A pontokon bőséges frissítés, hatalmas hangulat volt. Élmény volt ismét." Egyéni kategóriában 211 fő állt rajthoz, Gyula 34. lett 25 óra 2 perces eredményével.

Szita Zsolték új taktikával készültek idén: "Több váltással, rövid szakaszokkal próbáltuk a saját magunk által kitűzött célt elérni. Sok váltóponton találkoztunk, egyeztettünk. Ez felülmúlt minden előzetes várakozást. 18 óra 52 perc alatt értünk célba."

Nagy Zsolt és csapata 9 fővel indult a rendezvényen, 37. helyen végeztek 20 óra 16 perces idővel.

Geosics József és Kurcz Norbert kerékpárral neveztek az Ultrabalatonra. "9 óra 12 perc alatt teljesítettük a távot. Elsőként értünk célba, még a szervezők is meglepődtek, nem voltak előkészítve még az érmek sem. Az eredménnyel elégedettek vagyunk. Minden évben új élményekkel gazdagodunk. Szerencsére az útvonal is évről évre javul, sok helyen felújított kerékpárutak vártak minket."

Gratulálunk sportolóinknak az idei szép eredményekhez!