Fantasztikus hangulat: Schaeffler Savaria főzőverseny és focibajnokság

2023.06.07 | Szombathely

Június 3-án mintegy 800 kollégánk vett részt az idei Schaeffler Savaria főzőversenyen és focibajnokságon versenyzőként vagy vendégként, szurkolóként. A program remek hangulatban telt, kivételes és egyedi ételkreációk és fantasztikus gólok születtek.

40 csapat indult az idei főzőversenyen, a feladat ezúttal pincepörkölt készítése volt. A három tagból (Elekes Imre, Németh Balázs kollégáink és Dobos László főszakács) álló zsűrinek ezúttal sem volt egyszerű dolga, minden csapat rendkívül jól teljesített. Kreatív tálalások, finom ételek, egyedi megoldások jellemezték az idei megmérettetést. Volt olyan csapat, aki kis lábosban vagy cipóban, más vágódeszkára tálalt lepényben tálalta a fogást, míg igazán egyedi megoldásként az egyik csapat szusiként kínálta a pincepörköltet. Sokan a magyaros ételt izgalmas ízvilággal párosították: japán és mexikói ízek is megjelentek a felhozatalban.
"Ahány ház, annyi szokás, szokták mondani. Itt ahány csapat volt, annyiféle ízt alkottak" - fogalmazott Németh Balázs. Elekes Imre hozzátette, "nagyon kreatív tálalásokat láthattunk, és nagyon finomak voltak ételek. Kiemelném a csapatot, akik a magyar pincepörköltet a japán szusival ötvözték." A legjobb három csapat:

3. Kuszik - Vaspöri Péter főszakács és csapata
2. Nélküled Team - Csorba Péter és csapata
1. 3 Giga Báj - Kaponyás Gabriella és csapata

17 csapat mérkőzött meg a focibajnokságon. Reggel 8.30-tól délután 15 óráig rúgták a labdát a focisták 4 kispályán, összesen 36 mérkőzés zajlott le és 140 gól született a nap folyamán. A legjobb csapatok:

3. Keretbe SE - Biró Martin és csapata
2. Cefre Team - Pados Tamás és csapata
1. Zamatos Maláta Sör - Tóth Roland és csapata

Gratulálunk a kiváló eredményekhez! Köszönjük a részvételt!