További öt évig Klaus Rosenfeld a Schaeffler AG Igazgatótanácsának elnöke

2023.12.15 | Budapest

• Klaus Rosenfeld 2014. június óta a Schaeffler AG Igazgatótanácsának elnöke
  • Szerződése most további öt évvel meghosszabbításra került
  • Legfontosabb feladata a jövőben a Vitesco Technologies Group AG integrációja
  • Georg F. W. Schaeffler: „Klaus Rosenfeld jelképezi a folytonosságot és a fejlődést.”

A Schaeffler AG Felügyelőbizottsága döntést hozott arról, hogy újabb öt évre Klaus Rosenfeldet (57) nevezi ki az Igazgatótanács elnökének.

Klaus Rosenfeld 2009. márciusban pénzügyi vezérigazgatóként kezdett a Schaeffler-csoportnál. 2013. októberben pénzügyi vezérigazgatói tevékenysége mellé átmenetileg átvette az Igazgatótanács elnöki funkcióját is. 2014. júniusban nevezték ki a Schaeffler AG Igazgatótanácsának elnökének. A társaság tőzsdei bevezetésére 2015. októberben az ő irányítása alatt került sor. 2020. januárban a 2025. évi ütemtervvel (Roadmap 2025) Klaus Rosenfeld lefektette az alapokat ahhoz, hogy a Schaeffler AG vezető mozgás technológiai vállalattá fejlődhessen.

A Schaeffler AG 2023. november 15-én hozta nyilvánosságra a Vitesco Technologies Group AG részvényeire vonatkozó önkéntes vételi ajánlatot tartalmazó dokumentumot. A vételi ajánlat annak a tervezett háromlépcsős tranzakciónak az első lépése, amely a Vitesconak a Schaefflerbe történő beolvadását és egy vezető mozgás technológiai vállalat megteremtését fogja eredményezni. Az egyesülés után létrejövő vállalat négy fő ún. „pure-play” üzletágból fog állni, melyek a saját piacaikon vezető szerepet fognak játszani. Ehhez tartozik a jelentős növekedési potenciállal rendelkező egyesített e-mobilitási üzletág is.

Georg F. W. Schaeffler, családi részvényes és a Schaeffler AG Felügyelőbizottságának elnöke elmondta: „Klaus Rosenfeld egyaránt jelképezi a folytonosságot és a fejlődést. Az elmúlt tíz évben sikeresen vezette a Schaeffler-csoportot kihívásokkal teli időszakokon keresztül. A 2025-ös ütemterv keretében a vállalatot a jövő elvárásaihoz igazította, és a Vitesco Technologies tervezett integrációjával sikeresen elindította azt a transzformációt, amivel a vállalatcsoport piacvezető mozgás technológiai vállalattá válhat. Örülünk, hogy Rosenfeld úr a Schaeffler AG Igazgatótanácsának elnökeként továbbra is rendelkezésünkre fog állni, mindenekelőtt, hogy végrehajtsa a Vitescoval való egyesülést. Örömömre szolgál, hogy folytatni tudjuk a hosszú évek óta tartó, bizalmon alapuló együttműködést. Az egész Felügyelőbizottság nevében további sikeres munkát kívánok Rosenfeld úrnak.”

Jövőre vonatkozó kijelentések és előrejelzések
Jelen sajtóközleményben bizonyos kijelentések esetében jövőre vonatkozó kijelentésekről van szó. A jövőre vonatkozó kijelentések természetüknél fogva számos olyan kockázatot, bizonytalanságot és feltételezést tartalmaznak, amelyek azt eredményezhetik, hogy a tényleges eredmények vagy fejlemények a jövőre vonatkozó kijelentésekben megadott vagy azokban utalásként szereplő eredményektől vagy fejleményektől lényegesen eltérnek. Ezek a kockázatok, bizonytalanságok és feltételezések hátrányos hatással lehetnek az ebben a dokumentumban leírt tervek és fejlesztések eredményére és pénzügyi következményeire. Nem kötelességünk, hogy új információk, jövőbeni fejlemények alapján vagy egyéb okokból adódón nyilvános közlemény útján aktualizáljuk, vagy módosítsuk a jövőre vonatkozó kijelentéseket. Ezen sajtóközlemény címzettjeinek nem szabad aránytalan módon bízniuk a jövőre vonatkozó kijelentésekben, melyek kizárólag ezen sajtóközlemény napján érvényes állapotot tükrözik vissza. Ebben a sajtóközleményben ismertetett múltban előforduló trendekre vagy fejleményekre vonatkozó kijelentések nem tekinthetők olyan kijelentéseknek, miszerint ezek a trendek vagy fejlemények a jövőben is folytatódnak. Az előbbiekben feltüntetett figyelmeztetéseket a Schaeffler vagy annak nevében cselekvő személyek későbbi írásbeli, vagy szóbeli jövőre vonatkozó kijelentéseivel kapcsolatban figyelembe kell venni.